Volg deze stappen om jouw Volkswagen te turbo versnellen

De Volkswagen motor opnieuw laten flashen

Reflashing is een proces waarbij een programmer in een turbomotor wordt geïnstalleerd of een bestaande motor wordt gereset. Dit zorgt voor een hoger koppel, meer vermogen en mogelijk een efficiënter brandstofverbruik. Reflashing is geen project dat veel mensen thuis aannemen omdat de apparatuur die nodig is om dit te doen duizenden dollars kost. Praat met een professional bij een autoshop die reflash-opties biedt om er zeker van te zijn dat de programmer goed geïnstalleerd is. Terwijl reflashing in staat kan zijn om pk’s te stimuleren, is het niet iets dat regelmatig moet worden gedaan.

Chiptuning van je Volkswagen

Volkswagen Chiptuning is een proces waarbij ook een programmeur jouw Engine Control Unit van de Volkswagen wijzigt doormiddel van code. Hiermee kan je je brandstof verbruik verminderen en je Volkswagen sneller laten rijden. Dit is een goedkope manier om een hele goede upgrade te krijgen.

Overweeg Turbo-oplaadopties

De meest effectieve manier om het vermogen te verhogen van je VW is door het installeren van een supercharger. Dit dure en geavanceerde project zal een beetje onderzoek vergen. De drie meest populaire opties voor een turbolader zijn een wortel supercharger, een dubbele schroef supercharger en een centrifugale supercharger. Wortelsuperladers zijn over het algemeen het goedkoopst, terwijl centrifugale superchargers het meest effectief zijn. Omdat niet alle opties in alle staten legaal zijn, moet u uw huiswerk doen voordat u met dit grote project begint.

Upgrade naar een koudeluchtinlaatfilter

Koude lucht inname is een goedkope en effectieve manier om het vermogen te verhogen. Een Volkswagen motor werkt door lucht op te nemen, deze te combineren met brandstof en het mengsel te verbranden. Hoe dichter de lucht is, hoe krachtiger de motor zal draaien. Het installeren van een koud luchtinlaatfilter biedt maar liefst drie keer het oppervlak voor de motor om lucht uit te zuigen. Ze helpen ook om de luchtstroomweerstand van de leidingen die de lucht naar de motor leiden te verminderen, wat turbulentie kan helpen voorkomen.

Uw banden aanpassen

Om de pk’s te verhogen van je Volkswagen, kan je je banden tweaken voor een meer agressieve uitlijning. Vervang gewone banden voor kortere banden voor meer acceleratie. Zorg er wel voor dat u rekening houdt met de verkeerde aflezing op de snelheidsmeter. Zorg ervoor dat de banden recht voor u uitkomen door de teen naar buiten te draaien om ervoor te zorgen dat uw voertuig altijd in de rechtste positie wijst. Lichtere wielen zullen ook het vermogen verhogen van de Volkswagen, maar koolstofvezel wielen kunnen ook meer kosten dan wat het de moeite waard is om het vermogen te verhogen.