De beste 4 kledingwinkels in Nederland 2019

1. TOPSHOP

Topshop van Sir Philip Green is al sinds de eerste jaren in het Verenigd Koninkrijk een begrip als kledingwinkel en heeft een enorme vlucht genomen dankzij de trendy collecties van de Topshop en de samenwerking met beroemdheden als Kate Moss, Beyoncé, Kendall en Kylie Jenner.

De voordelen van TOPSHOP: De kans is groot dat je in de enorme selectie van Topshop altijd wel iets vindt waar je van houdt. Hoogtepunten zijn onder andere feestjurken in overvloed, altijd puntschoenen en sieraden, een stevige denimcollectie, en lange, kleine en plus-size versies van de meeste aanbiedingen.

De nadelen van TOPSHOP: Wisselkoersen en verzending zorgen ervoor dat de prijzen in de VS duurder zijn dan in Nederland. Soms kunnen de stukken een beetje te trendbewust aanvoelen – of als een knockoff – waardoor we op onze hoede zijn voor bepaalde potentiële aankopen.

2. COS

COS maakt sinds 2007 deel uit van de H&M-groep, Cos staat voor Collection of Style en biedt een sterk gecureerde collectie klassieke stukken.

Voordelen van COS: Subtiele maar tijdloze stukken, van getailleerde broeken en jassen tot verfijnde breisels en eenvoudige jurken, maar ook kwaliteitsschoenen met een budgetvriendelijke prijsstelling.

Nadelen van COS: De grootste nadeel is dat COS dat ze weinig accesoires verkopen, helemaal geen Sieraden. Als je toch graag goede Sieraden wilt halen raden wij ByFloor aan. Een ander nadeel is dat hoewel Cos wereldwijd is uitgebreid, zijn winkelketens in Nederland nog steeds schaars. Ook hier kan de maatvoering een beetje lastig zijn – vooral voor petites (kleinere mensen) – maar omdat de stijlen zo minimaal zijn, is een bezoek aan de kleermaker een eenvoudige oplossing.

3. H&M

H&M is het afkorting voor Hennes & Mauritz en bestaat al meer dan zeventig jaar, maar het was pas in 2000 – toen de eerste Amerikaanse winkel in New York City opende – dat de Zweedse retailer zijn stempel drukte op de markt als een one-stop-shop retailer. H&M’s veel belovende designercoöperaties zijn niet te verslaan: Eerdere samenwerkingsverbanden waren onder andere met Karl Lagerfeld, Alber Elbaz voor Lanvin, Alexander Wang, Comme des Garçons en Balmain.

De voordelen van H&M:  Deze modewinkel heeft alles: Denim, basics en trendgedreven stijlen, maar ook veel schoeisel, sieraden, accessoires en schoonheidsproducten. Ook bieden ze hele snelle levering aan namelijk, als het vandaag besteld morgen in huis? snelmorgeninhuis.nl.

De nadelen van H&M: Terwijl de prijzen van deze winkel zijn gemakkelijk op de portemonnee, moet je een beetje dieper graven om een groot dilemma te vinden. Er is een kwestie van de twijfelachtige ethiek van het bedrijf als het gaat om de fabrieksomstandigheden en productiepraktijken, die zijn onderzocht en goed gedocumenteerd door de jaren heen.

4. URBAN OUTFITTERS

Urban Outfitters gelanceerd in 1970 in Philadelphia, tegenover de universiteit van Pennsylvania. Sindsdien heeft de detailhandelaar met succes gebruik gemaakt van de studentenlevensstijl en de winkelbehoeften van die bevolkingsgroep, die alles van coole kleding, huishoudelijke artikelen en geschenken tot opkomende schoonheidsmerken aanbiedt. Sommige locaties zijn zelfs uitgebreid met een café of restaurant.

De voordelen van URBAN OUTFITTERS: We kunnen er altijd op vertrouwen dat de collecties geweldig en betaalbaar is. Urban heeft de nostalgietrend de laatste tijd onder de knie gekregen door samenwerking met Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Fila en nog veel meer designer merken.

De Nadelen van URBAN OUTFITTERS: Als u postuniversitair bent, kan het aanbod van Urban soms een beetje te jeugdig aanvoelen. Plus, heeft deze winkel keten veel geimiteerd van andere bedrijven.