Vileda VR101 Reinigingsrobot – review

De Vileda reinigingsrobot is een ingenieus instapmodel voor mensen die de geautomatiseerde reinigingsmarkt willen betreden. Het doet goed werk voor de prijs en is een echte hulp op plaatsen die regelmatig vuil en rommel aantrekken zoals keukenvloeren, gangen, bijkeukens en speelkamers. Het zal overigens de noodzaak om volledig te stofzuigen niet wegnemen – maar het zal zeker moeite en menselijke tijd besparen.

Wat is het precies?

De Vileda Robot VR 101 is een robotstofzuiger speciaal ontworpen voor harde vloeren en korte tapijten (tot 1 cm). In wezen is het een vloerveger/stofzuiger voor mensen die niet willen vegen of stofzuigen!

Hoe ziet het eruit?

Het is een rode doos ter grootte van een koektrommel die als een miniatuur baddie van Doctor Who over de vloer loopt.

Dus, hoe werkt het?

Deze handige kleine robot is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken – het enige wat je hoeft te doen is hem op te laden (het duurt ongeveer 5 uur om hem volledig op te laden) en dan een van de twee opties te kiezen… de reinigingsmodus van 20 minuten (aanbevolen voor een kleine kamer) of de reinigingsmodus van 60 minuten (voor grotere kamers).

Plaats hem in het midden van de kamer die je wilt schoonmaken en laat hem scheuren.

De slimme robot begint met een ronddraaiende beweging, waarbij stof en vuil in een steeds grotere cirkel worden opgezogen tot het iets raakt. Op dit punt vertrouwt hij op zijn voorbumper om te bepalen wat hij vervolgens moet doen – probeer om het object heen te gaan, of accepteer dat het een onverplaatsbaar obstakel is (zoals een muur) en keer dan terug naar zichzelf en ga dan terug naar de “kronkelende” modus, wat betekent dat hij in een rechte lijn van muur naar muur gaat.

Is het goed?

Ja, dat is het wel.

Alhoewel… Als je op zoek bent naar een robot die al je stofzuig taken vervangt, zul je teleurgesteld zijn. Hij kan niet de trap op (of op en af van dikke tapijten of zware tapijten). Als je echter een handig en eenvoudig te gebruiken apparaat wilt dat al het vuil van je keukenvloer verwijdert terwijl je in een andere kamer of de slaapkamers bent terwijl je beneden tv kijkt, dan werkt dit ding echt.

Het is vrij stil, en heeft een relatief krachtige stofzuiger die vuil van een goede grootte verzamelt. Het heeft slechts een kleine stof verzamelruimte, maar het is gemakkelijk te legen. Het heeft ook een vrij effectieve “klif”-functie die steile dalingen herkent en voorkomt dat de machine zich van de trap gooit.

Lees ook: De voordelen van lasersnijden