Enkele voor- en nadelen van Apple Pay die je moet weten

Apple pay is een betaalservice die exclusief is ontworpen voor alle iOS-apparaten. Met Apple Pay kunnen klanten snel en eenvoudig rechtstreeks met hun smartphone betalen voor producten of diensten. Met behulp van deze dienst hoef je geen creditcardgegevens uit te voeren en te handelen bij verlies. In plaats daarvan kun je je creditcardgegevens opslaan in het Apple Passbook en deze vervolgens gebruiken waar je maar wilt via een mobiele betaalterminal. Het elektronische betaalsysteem van Apple wordt in principe gebruikt voor het doen van aankopen op het web, het betalen van de kosten in apps en ook in winkels. Deze dienst stelt mensen in staat om geld te versturen of te ontvangen in een bericht via Apple Pay cash service dat leeft in Berichten app, net als typische sms-berichten. De technologie die in de dienst wordt gebruikt, is vergelijkbaar met de technologie die wordt gebruikt in de reguliere mobiele communicatie. Het is snel, eenvoudig en efficiënt. Als je het eenmaal hebt ingesteld, kun je voor elk gewenst doel betaald krijgen of contant betalen. Vervolgens kun je altijd je Apple Pay-contant overmaken naar je bankrekening wanneer je dat wenst. Apple pay wordt veel gebruikt door de meeste iOS-gebruikers en wordt overal ter wereld geaccepteerd. De voordelen en nadelen van Apple Pay zijn groot, terwijl de dienst veel voordelen heeft, zijn er door critici die zich zorgen maken over Apple pay ook bepaalde nadelen. Als iOS gebruiker moet je, voordat je kiest voor Apple Pay als betaalsysteem, rekening houden met de voordelen en nadelen van Apple Pay.

Apple Pay voordelen

Compatibiliteit: Het Apple betaalsysteem is compatibel met de meeste banken. Aan de andere kant ondersteunt de dienst alle creditcards, inclusief Visa, MasterCard, AmEx, etc. De dienst is zeer eenvoudig te gebruiken en heeft een gebruiksvriendelijke interface.

Beveiliging: Bij Apple betalingen worden veel methoden gebruikt om het risico op gestolen creditcardgegevens zoveel mogelijk te beperken. Door middel van Apple Pay heb je je creditcardgegevens niet nodig om de betaling te verwerken, omdat de service gebruik maakt van een apparaat rekeningnummer en je er zo voor kunt zorgen dat je creditcardgegevens veilig zijn.

Fraudepreventie: Apple Pay service is beveiligd door de NFC-technologie, zodat het fraude kan voorkomen. Dit kan zowel klanten als handelaars ten goede komen.

Apple Pay nadelen

Beperking in gebruik: Apple pay is alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers en in versies voor iPhone 6 en hoger en iPad 2 of hoger. Het is door dat gebruikers van iOS-apparaten niet weinig zijn, maar niet iedereen is een iOS-gebruiker. Omdat de service alleen door de iOS-gebruikers kan worden gebruikt, kan worden aangenomen dat de service iets minder populair en natuurlijk bruikbaar is.

Geografische weerstand: Tegen die tijd wordt de Apple Pay service veel gebruikt in de VS, maar het heeft ook veel weerstand in sommige landen zoals Australië en Canada. De weerstand wordt geboden door de banken van specifieke landen die hun eigen producten op de markt brengen.

Acceptatie door winkels: Aangezien alle winkeliers geen mobiele betaalterminal zouden gebruiken, is het mogelijk dat je niet in staat bent om je aankopen via de service te doen.

Lees ook: Vileda VR101 Reinigingsrobot – review