De voordelen van lasersnijden

Tijdens het laser snijproces wordt er een laserstraal gebruikt om verschillende materialen zoals metaal, plastic, hout, rubber, enz. te snijden. Deze technologie is een essentieel onderdeel van het productieproces geworden.

Lasersnijmachines zijn uitgerust met een computergestuurde programmering die bepaalt hoe en waar de interface in het materiaal is geïntegreerd.

Lasersnijden diensten zijn onderdeel van een gerenommeerde leverancier van machinale bewerking, omdat het biedt en betaalbare en nauwkeurige manier van het produceren van bijna elke vorm in plaat of plaatwerk. Of je nu 2D of 3D laser snijdiensten nodig hebt, de goed uitgeruste bewerkingsafdeling zal in staat zijn om je verwachtingen te overtreffen. Hoewel lasers grote voordelen bieden, hebben ze ook enkele beperkingen. In dit artikel laten we de voordelen van deze technologie zien. Lees hier meer over lasersnijden.

Voordelen van lasersnijden:

Het is gemakkelijker om het werkstuk in de juiste positie te houden.

De afkorting die verkregen wordt door lasersnijden duurt niet lang en is uiterst nauwkeurig. Het hele snijproces is eenvoudig te realiseren in minder tijd dan bij traditionele scharen.

Omdat de sectie wordt geproduceerd, is er geen direct contact van het werkstuk met een snijgereedschap, waardoor het risico van vervuiling van het materiaal afneemt.

In het traditionele scheidingsproces smelt het materiaal meestal door de warmte die tijdens het snijproces wordt opgewekt. Bij lasersnijden is het warmtegebied zeer klein, waardoor de kans op vervorming van het materiaal afneemt.

De lasersnijmachines hebben minder energie nodig voor het snijden van plaatwerk.

De laser snijtechnologie kan worden gebruikt om een breed scala aan materialen zoals hout, keramiek, kunststof, rubber en bepaalde metalen te snijden.

Lasersnijden is een verbazingwekkend veelzijdige technologie en kan worden gebruikt om eenvoudige tot meer complexe structuren in één stuk te snijden of te verbranden.

Een of twee snijmachines kunnen worden gebruikt in het werk van verschillende andere snijmachines.

Het laser snijproces is eenvoudig te controleren door computerprogramma’s, waardoor het zeer nauwkeurig is en tegelijkertijd een aanzienlijke hoeveelheid werk wordt bespaard.

Omdat de lasersnijmachine geen menselijke tussenkomst vereist, behalve voor inspecties en reparaties, is de frequentie van verwondingen en ongevallen zeer laag.

De lasersnijmachine heeft een hoog rendement en de vereiste ontwerp replica’s zijn exacte kopieën van elkaar.