Nuttige tips voor het verven van het plafond

Als je bang bent om je plafond te verven, ben je niet alleen. De meeste schilders, professionals, amateurs en anderen, hebben een hekel aan dit unieke, onhandige en rommelige werk. Schilderen boven je hoofd is inspannend en vol met druppels waardoor het moeilijk te beoordelen is of je het allemaal bedekt krijgt. Om het letsel nog meer te beledigen, schilder je in de meeste gevallen alleen het plafond weer wit. Hoewel het altijd leuk is om je ruimte op te frissen, is dit geen verandering die je wereld op zijn kop zet. Met dat alles in gedachten zijn er verschillende manieren om je plafondlakproject zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Stick With a Roller

Je kunt een plafond schilderen met een verfspuit, maar tegen de tijd dat je de sproeier opstelt en elk niet-beschilderbaar voorwerp bedekt – wat meestal betekent dat elk voorwerp in de kamer – had je je plafond al kunnen schilderen met een roller. Verfrollers geven je de beste dekking met veel minder spatten dan verfspuiten. Vind hier goedkope schilders plafond sauzen.

Gebruik goede ladders

Een steiger is zeker leuk om van te werken, maar het duurt een eeuwigheid om de waarde van een kamer op te bouwen, of je moet een kleiner deel van de steigers verplaatsen om je schilderij te kunnen volgen. Plus, de enige echte steiger die je moet gebruiken komt tegen een kostprijs van een verhuurde werf, niet van restjes hout en sintelblokken die rond je werf liggen.

Een goede trapladder is stabiel en gemakkelijk te verplaatsen. Zorg ervoor dat de ladder hoog genoeg is, zodat je niet hoger dan twee sporten van de top gaat (uw knieën moeten onder de top van de ladder zitten. Als je plafond niet erg hoog is, kun je misschien wegkomen met een goede 4-voetsladder, die gemakkelijk met één hand te verplaatsen is.

Lees ook: Waarom is het belangrijk om een wervingsbureau in te schakelen?