Drie redenen om direct over te stappen naar zonne-energie!

Drie redenen om het gebruik van zonne-energie te overwegen:

1. Het biedt u schone en hernieuwbare energie aan

Zonne-energie is een 100% schone, hernieuwbare energiebron. Het vermindert de afhankelijkheid van olie, kolen en aardgas voor de elektriciteitsproductie. Deze fossiele brandstoffen produceren schadelijke emissies die de kwaliteit van lucht, water en bodem aantasten en verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde. Geschat wordt dat de aarde tussen 2000 en 2065 meer planten- en diersoorten zal uitsterven dan in de voorbije 65 miljoen jaar samen.

Zonne-energie daarentegen produceert geen vervuiling. De overvloedige kracht van de zon biedt een onbegrensde energiebron die het landschap niet ontdoet van het landschap en de ozonlaag niet aantast. Residentiële zonne-energiesystemen zijn een investering in de toekomst van de planeet, waarbij niet-hernieuwbare energiebronnen worden behouden en het milieu wordt beschermd.

2. U kunt besparen op uw huidige energierekening.

Als u te maken krijgt met stijgende energiekosten voor uw huis, kunnen zonnepanelen voor thuisgebruik uw kosten compenseren. Zelfs op bewolkte dagen kan er bespaard worden, want de zon straalt energie uit door de heldere en bewolkte lucht. Zonne-energie biedt het hele jaar door rendement en besparingen, zelfs in koudere, bewolkte klimaten. Afhankelijk van hun grootte, efficiëntie en oriëntatie ten opzichte van de zon, produceren sommige zonnepanelen zelfs meer elektriciteit dan uw huis verbruikt. Dit kan uw maandelijkse elektriciteitsrekening tot nul reduceren. In sommige gebieden kunt u in aanmerking komen voor een korting als uw residentiële zonne-energiesysteem overtollige elektriciteit produceert. Neem contact op met de richtlijnen voor zonne-energie in uw regio.

3. Het geeft u vrijheid en controle over elektriciteit

Volgens onderzoek hebben de Nederlandse huishoudens de afgelopen 15 jaar te maken gehad met een gestage toename van zowel de frequentie als de duur van stroomonderbrekingen. De Verenigde Staten hebben het hoogste aantal stroomuitvalminuten van alle ontwikkelde landen. Hun elektriciteitsnet is 100 jaar oud en werd niet gebouwd voor de sterk toegenomen bevolking en extreme weersomstandigheden van vandaag.

Zonnepanelen en huisaccu’s worden steeds betaalbaarder, toegankelijker, veerkrachtiger en efficiënter. Ze zorgen voor gemoedsrust en energiezekerheid voor huishoudens wanneer de stroom uitvalt of de volgende storm toeslaat.

Met een residentieel zonnesysteem wordt uw huis gevoed door zonnepanelen op het dak overdag en door energie die ’s nachts in de accu is opgeslagen. Door zonnepanelen te installeren, krijgt u energieonafhankelijkheid.

Voor meer informatie kan je site van Zonmaat.nl bezoeken, er staan een heleboel Zonmaat Vacatures open.