Dit moet u weten voordat u uw tanden gaat reinigen

Veel mensen zijn bang voor tandreiniging. Tussen het prikken, vreemde geluiden en af en toe kaakklachten, is het gemakkelijk om hun vrees te begrijpen. Maar voor de meesten is het schoonmaken van de tanden eenvoudig en pijnloos.

Precies weten wat er tijdens het proces gebeurt, kan uw stress verlichten en u beter laten genieten van de verfrissende muntresultaten.

Een lichamelijk onderzoek

De meeste tandreinigingen worden uitgevoerd door een mondhygiënist. Voordat het eigenlijke reinigingsproces begint, beginnen ze met een fysieke controle van uw hele mond. De mondhygiënist gebruikt een kleine spiegel om rond uw tanden en tandvlees te controleren op tekenen van tandvleesonsteking of andere mogelijke problemen. Als ze grote problemen ontdekken, kan de mondhygiënist de tandarts bellen met de tandarts om te controleren of het goed is om verder te gaan.

Tandplak en tandsteen verwijderen

Met de kleine spiegel om ze te geleiden, gebruikt de mondhygiënist een scaler om tandplak en tandsteen te verwijderen rond uw tandvlees en tussen uw tanden en kiezen. U hoort schrapen, maar dit is normaal. Hoe meer tandsteen er in je mond zit, hoe meer tijd ze nodig hebben om een bepaalde plek af te schrapen.

Poetsen en flossen voorkomt dat tandplak zich ophoopt en verhardt tot tandsteen. Als je eenmaal tandsteen hebt, kun je deze alleen nog maar bij je tandarts zoals https://www.dentalluxe.nl/ laten verwijderen. Dus als dit uw minst favoriete onderdeel van het tandenpoetsen is, is de les om vaker te poetsen en te flossen.

Korrelige tandpastareiniging

Nadat uw tanden volledig tandsteenvrij zijn, borstelt de mondhygiënist ze met een krachtige elektrische tandenborstel die een slijpgeluid maakt. Hoewel het eng klinkt, is het een geweldige manier om een diepe reiniging te krijgen en de achtergebleven tandsteen uit de schubbenmachine te verwijderen.

Professionele reinigingen gebruiken tandpasta die ruikt en smaakt naar gewone tandpasta, hoewel je vaak kunt kiezen tussen verschillende smaken. Het heeft echter een zanderige consistentie die je tanden zachtjes schrobt. Als het door een professional wordt gedaan, wordt dit poetsen van de tanden veilig geacht om twee keer per jaar te doen. Maar wees niet zo hard met je tanden thuis, want dan slijt je het glazuur.

Deskundig flossen

Of u nu thuis regelmatig flosst of niet, er gaat niets boven een deskundige flossingssessie. Uw mondhygiënist kan diep tussen uw tanden en kiezen gaan zitten en eventuele probleemplekken vinden waar u aan het tandvlees zou kunnen bloeden.

Dit lijkt misschien zinloos als u thuis flosst, maar met een professionele floss verwijdert u ook de tandplak of tandpasta die u eerder in het reinigingsproces heeft achtergelaten.

Spoelen

Vervolgens spoel je je mond uit om je mond af te spoelen om al het puin te verwijderen. Uw mondhygiënist geeft u meestal een spoeling met vloeibare fluoride.