Alles wat je moet weten over USB-stopcontacten

USB-aansluitingen combineren het ontwerp van een standaard stopcontact, maar met het extra voordeel van USB-slots, die de functie ervan effectief verdubbelen. Nu huizen steeds meer gevuld worden met verschillende elektronische apparaten, is zo’n USB stopcontact steeds populairder. Je kunt outlets laten installeren met zowel de drievoudige stekkerdoos als de USB-poorten, zodat je een scala aan elektronica kunt aansluiten. Je kunt ook rechte USB-aansluitingen laten installeren als je een aangewezen oplaadstation in jouw huis wilt hebben.

Ontwerp

Ondanks het feit dat er niet zoveel verschillende opties voor GFCI- of AFCI-ontwerpen zijn, zijn er nog steeds verschillende stijlen van USB-aansluitingen. Afhankelijk van de persoonlijke behoeften of wensen, kunnen USB-aansluitingen eenvoudig worden aangepast aan deze eisen. Het typische USB-wandcontactdoosmodel heeft twee stopcontacten en twee USB-openingen daartussen. Andere modellen kunnen twee USB-slots hebben, maar slechts één outlet of vier USB-slots.

Keukens, bijvoorbeeld, profiteren doorgaans van een vier USB-stekkerdoos als een speciaal oplaadstation. Ook een thuiskantoor, waar verschillende apparaten van stroom moeten worden voorzien, heeft baat bij een extra USB-aansluiting. USB-wandcontactdozen kunnen ook worden geleverd met sabotagebestendige ontwerpen, zodat ze veilig zijn in de buurt van kinderen.

Voordelen van USB-stopcontacten

Een van de belangrijkste voordelen van het bezitten van een stopcontact met USB is het ontbreken van bulk of de behoefte aan adapters om jouw apparaten op te laden. In plaats daarvan worden de kabels rechtstreeks op de USB-poort aangesloten, wat zowel ruimte als visuele rommel bespaart. Niet alleen dat, maar USB-aansluitingen laden ook sneller op dan via een adapter, maar liefst 40 procent sneller. De reden hiervoor is dat de meeste USB-aansluitingen een slimme detector hebben die de hoeveelheid stroom die nodig is om het apparaat op te laden optimaliseert. Net als bij de verschillende ontwerpen met standaarduitgangen kan het aantal USB-uitgangen worden aangepast. Elke kamer kan een andere stijl hebben om beter te voldoen aan elke behoefte, ongeacht waar je je in jouw huis bevindt.

USB-aansluitingen zullen ook variëren op basis van hun USB-poorten, die afhankelijk van het model van invloed zullen zijn op welke kabels zullen passen. Voor USB-wandcontactdozen is er ofwel USB-A ofwel USB-C. Afhankelijk van de stijl van uw USB-aansluiting, kan het zijn dat deze alleen met type A wordt geleverd of dat er zowel type A als C wordt meegeleverd.

Lees ook: Alles wat je moet weten over hypotheekadviseurs