Alles wat je moet weten over hypotheekadviseurs

Een hypotheekadviseur is een tussenpersoon tussen een financiële instelling die leningen aanbiedt die gedekt zijn door onroerend goed en personen die geïnteresseerd zijn in het kopen van onroerend goed en daarvoor geld moeten lenen in de vorm van een lening. De hypotheekadviseur werkt samen met beide partijen om het individu te laten goedkeuren voor de lening. Ze verzamelen en controleren ook alle noodzakelijke papieren die de kredietverstrekker nodig heeft van het individu om de aankoop van het huis te voltooien. Een hypotheekmakelaar werkt meestal met veel verschillende kredietverstrekkers en kan een verscheidenheid aan leenmogelijkheden bieden aan de lener met wie ze werken.

Ben je woonachtig in het buitenland en wil je kennis opdoen op Canadese hypotheekmakelaars? Doe dat hier op Second Mortgage Tortonto!

Wat doet een hypotheekmakelaar?

Een hypotheekmakelaar streeft ernaar om vastgoedtransacties te voltooien als een derde-bemiddelaar tussen een kredietnemer en een kredietverstrekker. De makelaar verzamelt informatie van het individu en gaat naar meerdere kredietverstrekkers om de beste potentiële lening voor hun klant te vinden. Tot slot dient de makelaar als kredietverantwoordelijke; zij verzamelen de nodige informatie en werken samen met beide partijen om de lening af te sluiten.

Hoeveel kost een hypotheekmakelaar?

Een hypotheekmakelaar kan worden gecompenseerd door een combinatie van vergoedingen van kredietnemers en provisies die worden betaald door de kredietverlenende instellingen die willen dat ze leningen aangaan. De kosten variëren sterk, maar een hypotheekadviseur verdient over het algemeen tussen 1% en 3% van het totale leningbedrag. Het totale bedrag dat door de kredietnemer wordt betaald zal variëren op basis van het type lening, welke makelaar wordt gebruikt, en hoeveel de makelaar verdient aan provisies van de kredietinstelling.

Het loon van een hypotheekadviseur kan op verschillende manieren op uw afsluitkostenblad verschijnen. Zij kunnen kosten in rekening brengen lening origination fees, upfront fees, lening administratiekosten, een yield-spread premie, of gewoon een makelaarscommissie. Bij het werken met een hypotheekmakelaar, moet u verduidelijken wat hun vergoeding structuur is vroeg in het proces, zodat er geen verrassingen op de sluitingsdag.

Wanneer krijgt een hypotheekmakelaar betaald?

Een hypotheekmakelaar krijgt meestal alleen betaald wanneer een lening sluit en de fondsen worden vrijgegeven. Sommige kredietverstrekkers betalen hypotheekmakelaars op basis van hun eigen boekhoudkundige schema’s, die tot 30 dagen na het sluiten van de lening kunnen worden. De meerderheid van de makelaars kost de leners niets van tevoren en ze zijn over het algemeen risicoloos. Ze zullen echter wel jouw krediet controleren om te zien welk type kredietregeling ze voor je kunnen afsluiten.

Wanneer moet je een hypotheekmakelaar zien?

Je moet gebruik maken van een hypotheekadviseur als je toegang wilt krijgen tot woningkredieten die niet gemakkelijk aan je worden geadverteerd. Als je niet beschikt over geweldig krediet, als je een unieke leensituatie hebt zoals het bezitten van jouw eigen bedrijf, of als je gewoon geen hypotheken ziet die voor jou zullen werken, dan kan een makelaar je misschien toegang geven tot leningen die voor jou voordelig zijn. Veel mensen geven de voorkeur om te werken met een makelaar, ongeacht hun situatie, omdat het krijgt ze toegang tot kredietverstrekkers die ze niet zouden denken om te zoeken naar. Hypotheekmakelaars kunnen ook in staat zijn om hen te helpen in aanmerking te komen voor een lagere rente dan de meeste van de commerciële leningen die beschikbaar zijn.

Lees ook: Welke skills zijn nodig in de call center?