3 leuke dingen om te doen in Sri Lanka

Beklim een heilige berg. Lounge op een verlaten strand. En geniet van een kopje koffie op een perfecte plantage. Dit alles en nog veel meer wacht in Sri Lanka, het meest serene eiland…

Neem tijdens je tour ook een chauffeur Sri Lanka mee voor de beste ervaring!

Beklim Sigiriya

Een van de zeven UNESCO-werelderfgoedplaatsen van Sri Lanka, dit rotsachtige fort dateert uit de vijfde eeuw na Christus. De sfeer is meer spiritueel dan militant: in zijn tijd heeft het gefunctioneerd als een koninklijk paleis en een boeddhistisch klooster.

Sigiriya wordt ook beschouwd als een van de belangrijkste stedenbouwkundige projecten van het eerste millennium en is de thuisbasis van enkele van de oudste aangelegde tuinen ter wereld. Kijk ook uit naar de spiegelwand, een gemetselde muur die zo goed gepolijst was dat de koning er zijn spiegelbeeld in kon zien.

Kom dicht bij de olifanten in Udawalawe National Park…

Overal in Sri Lanka zie je olifanten: ze werken op een theeplantage, lopen in het wild rond in nationale parken en leiden de Esala Perahera parade in Kandy in al hun bejeweld- en sequined glorie.

Udawalawe National Park biedt u de beste kans om olifanten vrij te zien rondlopen. Dit park is gecreëerd om het waterscheidingsgebied van het enorme Udawalawe Reservoir te beschermen en herbergt ongeveer 400 pachyderms en heeft uitgestrekte stukken grasland en struikgewas en rivierbossen. Het is ook een van de beste plekken om vogels te kijken in Sri Lanka.

Bezoek een theerijk in Nuwara Eliya

In het hart van de Sri Lankaanse thee-industrie is deze charmante terugval in de koloniale jaren van het land rijk aan de erfenis van thuisland Engeland. Bezoek netjes geteisterde theeplantages, kijk naar de plukkers op het werk en koop uw eigen stalen om mee naar huis te nemen.

Theeliefhebbers zullen de Hill Country’s Haputale Mountains willen bezoeken, waar Sir Thomas Lipton zijn thee-imperium lanceerde. Om te zien waar het allemaal begon, organiseert u het transport naar Lipton’s Seat – de favoriete plek van de heer Lipton om te zitten en te waken over zijn enorme landgoed.
Het is mogelijk (en misschien iets comfortabeler) om een auto te nemen, maar een openlucht tuk-tuk ritje is veel leuker. Ga vroeg naar buiten voordat de mist in de middag de omliggende bergen vertroebelt, waardoor het ontzagwekkende uitzicht wordt vertroebeld.

Lees ook: Voors en tegens van het zijn van een Chef