Juwelenplekken om te bezoeken in Vietnam

Vietnam is de perfecte mix van verleden, heden en toekomst. Verken het oude keizerlijk paleis in Hue, maak een rondleiding in het snelgroeiende Ho Chi Minh City en kijk hoe de Drakenbrug in Da Nang een pyrotechnische show opvoert. De keuken in Vietnam is fenomenaal. Maar er zijn ook prachtige stranden, mysterieuze grotten en exotische steden om te verkennen.

>>> Bezoek Local Vietnam voor meer informatie en leuke reistips. <<<

Hier is onze lijst van de beste dingen om te doen in Vietnam.

Bezoek Hoi An voor een winkelavontuur

Trek je pak aan, want in Hoi An vind je op maat gemaakte pakken. Hoi An is het leukste, typisch Vietnamese dorp dat je kunt vinden. Het staat dus tenminste in het boek. Het is echt schattig, er stroomt een rivier door het dorp, veel kleine winkeltjes, cafés, restaurants. Het hele dorp is omgeven door rijstvelden, perfect om foto’s te maken.

Hoi An is een kleine plaats waar je kunt kiezen om een wandeling te maken terwijl je de authentieke pakken die ze in petto hebben verkent. De meeste bezoekers komen naar deze plek om te winkelen, historische gebouwen te bekijken en koffie te drinken in de meest exquise cafés die het te bieden heeft. Ook kun je  ervoor kiezen om te ontspannen op de stranden na een lange dag van verkenning en avontuur. Het strand van Hoi An ligt op ongeveer 5 km afstand.

Goed om te weten: één keer per maand – elke volle maan – is er het Full Moon Festival in Hoi An. Als je hier toevallig in de buurt bent, blijf dan in Hoi An. Je kunt kleine drijvende kaarsjes kopen en ze in de rivier loslaten.

Neem een fietstocht naar Da Nang

Da Nang is de grote stad bij Hoi An. Het is in het noorden van Hoi An. Het heeft zoveel te bieden, maar het is minder bekend, een echt verborgen juweeltje in Vietnam. Als je weet hoe je moet fietsen, dan is Da Nang de beste plek om te toeren. Een fietstour zal goed gaan als je lokale gidsen hebt die je helpen het prachtige landschap te ontdekken. De tour zal beginnen als de zon opkomt en kan doorgaan tot het daglicht weg is. Het is een avontuurlijke tocht, die u leert wat het gebied te bieden heeft in termen van rust en onbegrensde avonturen als u met een kleine bemanning meegaat.

Lees ook: Hoe je je baby’s hoest kan decoderen