3 dingen om op te letten bij de aankoop van een motorfiets

Hoewel er veel redenen zijn om te rijden, is de beslissing om je eigen motor te kopen de op een na grootste verplichting die je kunt maken om een toegewijde motorrijder te worden, de op een na grootste verplichting die je kunt maken om een toegewijde motorrijder te worden, na alleen maar om te leren hoe je moet rijden. Ervan uitgaande dat je je huiswerk hebt gedaan en jezelf in veiligheidsuitrusting hebt uitgedost, heb je nu de benijdenswaardige maar potentieel overweldigende taak om een motorfiets te vinden die het beste bij je behoeften past.

Waar te beginnen?

De eerste stap die je moet overwegen is het kiezen van een motortype, een proces dat een heleboel keuzes met zich meebrengt, aangezien motorfabrikanten takken en subtakken van fietsgenres hebben gecreëerd. Het grootste onderscheid ligt tussen on-road, off-road en dual purpose (d.w.z. gemengd gebruik) motorfietsen; als je van daaruit verder gaat, heb je nog steeds een duizelingwekkende verscheidenheid aan opties en sub-specialiteiten om uit te kiezen.

Je zoektocht moet je uiteindelijk leiden tot een genre dat past bij je behoeften en interesses, maar het kan een zoektocht naar de ziel vergen om te bepalen welke het beste voor je is. Je kan online zoeken naar informatie maar ook op bezoek gaan bij een specialist zoals Marcel van Hooijdonk.

Ergonomie

Het is lastiger om ervoor te zorgen dat een motorfiets ergonomisch prettig is voor je lichaam dan het in eerste instantie klinkt. Natuurlijk kun je bij een dealer over een motor heen stappen of zelfs een testritje maken om een rondje om het blokje te maken. Maar soms kan wat op het eerste gezicht comfortabel lijkt op het eerste gezicht vermoeiend of zelfs pijnlijk zijn bij langere ritten; het onderwerp is zo complex dat er zelfs websites zijn die gewijd zijn aan de kunst van het contrasteren van lichaamstypen met motor geometrieën.

LEES OOK: Sponsor worden van een jeugdopleiding: Hier een paar tips

Prijzen

Waarom staat deze monetaire kwestie zo ver beneden aan de lijst van zaken waar je rekening mee moet houden bij het winkelen voor een motorfiets? Omdat motors meestal passie aankopen zijn, is de kans kleiner dat je een verstandige, contante aankoop doet met een tweewieler, maar dat je een paar euro extra uitgeeft om een motor te kopen die je echt leuk vindt. Dus zeker, de meesten van ons stervelingen hebben onze grenzen als het gaat om het budgetteren van een motorfiets, maar als je de middelen hebt om iets speciaals aan te schaffen, is er geen reden om niet voor blut te gaan en te genieten.