Wel of geen telefoon hoesje gebruiken?

Net als dat er veel mensen een telefoon hoes gebruiken, zijn er omgekeerd ook veel mensen die sterk tegen de zaak zijn gekant. Populaire redenen zijn onder andere:

Te bulky

Dit is de meest voor de hand liggende reden, en vereist niet echt veel uitleg. Een case gaat meer bulk toe te voegen aan je telefoon en veel mensen vinden dat gevoel niet fijn.

Een hoes zal je niet redden van elke druppel

Het is een beetje een zwak argument, maar het is waar: een hoes is niet van plan om op wonderbaarlijke wijze je telefoon te redden van alles. Het is niet omdat je een case hebt en een ononderbroken telefoon betekent niet dat de twee direct met elkaar verbonden zijn. Een zachte case beschermt je beter tegen breuk dan een harde case, en geen case is volledig immuun voor schade – het hangt er alleen van af hoe je telefoon de grond raakt. Het zal je telefoon zeker beter beschermen dan geen enkel geval, maar of dat de moeite waard is de andere nadelen is aan jou. Denk je er toch wel een om een hoes te nemen? Kijk dan naar IYUPP telefoonhoesjes voor de beste deals.

Snel vuil

Als je een case op je telefoon zet, voeg je er een hoop extra hoekjes en gaatjes voor vuil aan toe om er in te komen. En hoewel het gemakkelijk schoon te maken is, is het een beetje een gedoe, en als je te lui bent om het schoon te maken, krijg je een vuil uitziende telefoon.

Prijzig

Je kunt een eenvoudig hoes voor vrij goedkoop krijgen, maar hoe meer je besteedt, des te betere bescherming die je krijgt. Alhoewel sommige hoesjes kunnen oplopen tot 40 euro per stuk, wat soms wel even schrikken is. Maar dat is nog lang niet zo schrikken als wanneer je je telefoon daadwerkelijk breekt en de repareer kosten moet betalen – waarschijnlijk zou dat wel 4 keer meer kosten. De wiskunde is niet perfect, en het hangt allemaal af van naar welk hoes je kijkt, maar het is iets om te overwegen.

Lees ook: 3 dingen om op te letten bij de aankoop van een motorfiets