3 Gezondheidsvoordelen van Escape Rooms

Het doorbrengen van kwaliteitstijd met mensen is essentieel voor het vormen van gezonde en langdurige relaties, en Escape Room is een opwindende manier om dat te doen!

Wat is een betere manier om mensen te leren kennen dan een uur lang opgesloten te zitten in een kamer met een gemeenschappelijk doel? De persoonlijkheid van mensen schittert echt in een escape room-scenario, en dat kan geweldig zijn om je collega’s echt te leren kennen. Als je eenmaal begint met het vormen van zinvolle relaties en buitengewoon teamwerk met collega’s, zal je werkomgeving veranderen in een magische plek! De voordelen van een betere werkomgeving zijn onder andere een lager stressniveau en een verbeterde algemene stemming.

Lees hieronder een paar voordelen van een Escape Room.

BINDING MET DEGENEN DIE JE LIEFHEBT

Er is geen betere manier om die feel-good vibes te krijgen. Kwaliteitstijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt is als niets anders. Was er maar meer tijd om dit te doen! Uit eten gaan of een film kijken is zo saai, en er is niets anders te doen dan elkaar blanke, verveelde gezichten aan te staren! Doe in plaats daarvan iets spannends als team en verrijk uw tijd samen door te brengen. Stap in een meeslepend, stimulerend ontsnappingskameravontuur en heb wat echte kwaliteitstijd met iedereen die op je lijstje van vrienden en familie staat. Het hebben van een gemeenschappelijk doel, zoals het stoppen van de zombie-apocalyps of het ontsnappen aan een maniakale clown, maakt je wekelijks samenkomen veel spannender.

DE GEZONDHEID VAN JE HART TE VERBETEREN.

Met enorme hoeveelheden technologie in de wereld van vandaag leven we allemaal een zeer zittende levensstijl, en het draagt op ons hart. Het gemiddelde aantal sterfgevallen door hartaandoeningen per jaar is onthutsend. 600.000 mensen sterven elk jaar aan een hartaandoening. De kans op het ontwikkelen van een hartaandoening daalt met maar liefst 50% door het krijgen van de aanbevolen 30 minuten gematigd-fysieke activiteit elke dag. Dat is een aanzienlijk verschil!

Spelletjes zijn een uur lang, dus u verdubbelt eigenlijk de aanbevolen tijd voor dagelijkse fysieke activiteiten. In plaats van urenlang in de bioscoop te zitten, spring je in een interactief ontsnappingskamerspel. U zult het geweldig vinden en uw hart zal u dankbaar zijn.

VERLICHT DE STRESS

Stress is eigenlijk gunstig in scenario’s als een ontsnappingsruimte. Je hartslag is razendsnel en je bent klaar voor actie, je adem is snel en krijgt meer zuurstof naar de hersenen. Stress houdt ons in de meeste gevallen scherp en op onze voeten. Wanneer u onbeheerd achterblijft, bouwt stress zich op en kan het leiden tot het ontstaan van ernstige gezondheidsproblemen zoals maagzweren, beroerte, astma en hartaandoeningen.

Heeft u een stressvolle week op het werk gehad? Of een stressvol jaar? Je moet je ontspannen, man! Hoewel we allemaal een druk leven hebben, is het essentieel om onze batterijen op te laden door af en toe een goede tijd te hebben. Escape Rooms zijn leuk voor iedereen, hoe jong of oud ook. Ontsnappingsspelletjes zijn geweldig om af te wikkelen, en af te wikkelen is goed voor de ziel. Waar wacht je nog op? Stap uit en laat jezelf een goede tijd zien. Je verdient het!

Lees ook: VOORDELEN VAN HET LEZEN VAN LIFESTYLE-BLOGS