Welke WordPress Theme is beter: Divi of Avada

In dit artikel zal ik proberen het Divi thema te vergelijken met het Avada thema. Ik zal zowel de voor- als nadelen van deze twee thema’s noemen. Laten we eerst vermelden wie de makers van deze top premium WordPress thema’s zijn (ook al weet je dit waarschijnlijk al). Het Divi thema wordt verkocht door Elegant Themes en Avada wordt verkocht door Envato, ThemeForest.

Divi vs Avada

Esthetisch gezien zijn beide thema’s erg mooi en hebben ze onbegrensde mogelijkheden voor lay-outs die ermee gemaakt kunnen worden. Divi gebruikt zijn Page Builder, die met de Divi 3.0 release – de visuele front-end builder – een grote upgrade heeft gekregen. Dit was een klein nadeel van het Divi thema, dat het slechts een back-end page builder had. Het Avada thema gebruikt Fusion Builder. Beide thema’s hebben dus nette drag & drop paginamakers. En beide thema’s zijn, natuurlijk, responsief.

Laten we het nu hebben over de ondersteuning. Beide thema’s zijn premium en worden ook geleverd met premium ondersteuning. Bij Divi krijg je ondersteuning zolang je een Elegante Thema-klant bent (en met de Lifetime Access licentie krijg je ook levenslange ondersteuning, terwijl je bij Avada slechts voor 6 maanden ondersteuning krijgt. Voor uitgebreide Avada ondersteuning moet u extra betalen.

Grote prijs verschil

Als u een webontwikkelaar bent en een flexibel WordPress-thema nodig hebt voor de websites van uw klanten, is het Divi-thema veel handiger, aangezien u het op zoveel websites kunt gebruiken als u wilt met slechts één licentie. Dit is een groot voordeel van het Divi thema. Voor €90 (u krijgt ook toegang tot Elegant Thema’s andere thema’s genaamd Extra & andere geweldige plugins zoals Bloom & Monarch) per jaar, kunt u Divi gebruiken op een onbeperkt aantal projecten. Of, op de top van het, voor een eenmalige betaling van €250 voor de ET Lifetime Access licentie kunt u alle Elegant Themes producten gebruiken gedurende de levensduur.

Terwijl Avada slechts €65 kost, kunt u het slechts op één website gebruiken. Als u het op meer websites wilt gebruiken, heeft u de Extended License nodig, die €3000 kost. Dit is dus een nadeel van het Avada thema.

Alternatieven

Er zijn nog vele andere grote WP thema’s ook. Bijvoorbeeld, het X Thema (ook van ThemeForest) is een ander erg leuk en populair thema. Of de Genesis Framework thema’s van StudioPress zijn ook bekend. Maar mijn persoonlijke favoriete WordPress thema van alle tijden is zeker Divi. Zelfs deze website is gebouwd met Divi.