Wat voor gereedschappen heb je nodig voor Diamond Painting?

Diamond painting is een prachtige manier om je artistieke kant te tonen, zelfs als er geen enkel knutselbotje in je lichaam zit. Met behulp van een applicator en was, schep je diamanten en zet je ze op een zelfklevend doek dat voorzien is van een kleurgecodeerde kaart. Met andere woorden, het is zo gemakkelijk dat zelfs een kind het zou kunnen doen! Maar zelfs ervaren knutselaars voelen zich aangetrokken tot deze betoverende hobby.

Maar dit is meer dan een leuke en boeiende hobby. Aangezien diamantschilderen beschouwd kan worden als een vorm van op mindfulness gebaseerde kunsttherapie (MBAT), kan je zelfs rust, helderheid en geluk vinden terwijl je creatieve energie uitstraalt.

Echter, als je net de wereld van diamond painting hebt ontdekt, kan je in de war over de tools en accessoires die worden geleverd samen met elke kit. Je vraagt je misschien af wat er eigenlijk bij zit of wat je moet gaan kopen. Bovendien is er een reeks van andere extra accessoires die je kunt opnemen om jouw diamant kunst studio te voltooien.

Ambachtelijke tafels en ezels

Als je echt wilt de ultieme diamant kunstschilderij studio te voltooien, een ambachtelijke tafel of ezel is de perfecte extra accessoire. Er zijn echter verschillende kenmerken van een tafel of ezel die je moet overwegen.

  • Schuin en in hoogte verstelbaar – Kies een knutseltafel met een schuine stand, zodat je niet voorovergebogen hoeft te werken, wat kan leiden tot nekpijn. Zorg er ook voor dat de hoogte verstelbaar is.
  • Transparant oppervlak – Overweeg een glazen knutseltafel voor uw station voor diamantkunst. Op die manier kun je het beschouwen als een gigantisch lichtkussen, dat van onderaf een spotlight laat schijnen.
  • Opbergvakken – Opbergvakken zijn ook een handig kenmerk! Zo kun je jouw kralen en pennen veilig opbergen als je huisdieren of kleine kinderen hebt die de neiging hebben kleine voorwerpen in hun mond te stoppen.

Je zou op zijn minst een ezel of tekenbord moeten aanschaffen dat kantelbaar is. Een kantelbare ezel kan een slechte werkhouding en nekklachten voorkomen. Het mooie van een verstelbaar tekenblad is dat u het op elke bestaande tafel kunt zetten. Als je liever aan de keukentafel werkt, waar veel natuurlijk zonlicht is, biedt een ezel of tekenbord een veelzijdige, verplaatsbare oplossing.

Ergonomische stoel

Naast een goede tafel of werkruimte kun je ook overwegen een comfortabele, ergonomische stoel aan te schaffen. Langdurig zitten kan jouw lichaamshouding flink aantasten en nek- en zelfs rugpijn veroorzaken. Doe jezelf dus een plezier en schaf een stoel aan waar je urenlang in kunt zitten terwijl je van jouw diamantkunst geniet.

Probeer verschillende stoelen uit, maar kies er uiteindelijk een met een verstelbare rugleuning die de vorm van jouw ruggengraat volgt. Zorg er ook voor dat jouw voeten op de grond rusten of, als je liever hoger zit, dat ze een voetbeugel hebben. Als je toch geen ruit aan het plaatsen bent, zorg er dan voor dat de armleuningen dichtbij zijn zodat je jouw schouders kunt ontspannen. In het algemeen moet de armhoogte van jouw stoel gelijk zijn aan de hoogte van jouw bureau.

Opbergvakken

Over opbergvakken gesproken, het is handig om een manier te vinden om uw diamanten en edelstenen netjes georganiseerd te houden. Op die manier kunt je er meteen induiken zonder alles te moeten uitspreiden of eerdere rommel op te ruimen. Hier zijn enkele opbergoplossingen om jouw hobby van diamanten schilderen gesystematiseerd en stressvrij te houden.

Lees ook: Het belang van toegankelijk vervoer voor rolstoelgebruikers