Wat is VEN oftewel VeChain

VeChain is een platform met een blockchain dat is ontworpen om de supply chain management processen te verbeteren. Door gebruik te maken van fraudebestendige en gedistribueerde grootboeken technologie biedt VeChain retailers en consumenten de mogelijkheid om de kwaliteit en authenticiteit van de gekochte producten te bepalen. Van de bronmaterialen van het product, tot de geschiedenis van het onderhoud en de vervanging van reserveonderdelen, kan elk stukje informatie over de supply chain beweging van een product worden geregistreerd en geverifieerd om een supply chain management ecosysteem tot stand te brengen dat veilig is voor alle deelnemers.

Vechain en de Digitalisation

VeChain is van plan om dit veilige ecosysteem voor het beheer van de toeleveringsketen te bereiken via de methode van activadigitalisering. VeChain stelt producenten in staat om producten met unieke identiteiten aan het platform toe te wijzen. Dit stelt fabrikanten, ketenpartners en zelfs consumenten in staat om de bewegingen van producten in hun toeleveringsketen te volgen. VeChain maakt gebruik van haar VeChain Identity (VID) technologie om een product te markeren en te volgen. VID’s worden geproduceerd met behulp van een SHA256 hash functie, die een willekeurige hashwaarde genereert die overeenkomt met een VID. Die VID kan vervolgens worden geschreven in een Near Field Communication (NFC)-tag, Quick Response (QR)-code of RFID-tag (Radio Frequency Identification)-tag, die voor elk product kan worden gebruikt. Deze methode maakt het mogelijk om het gelabelde product en alle bijbehorende informatie, zoals de supply chain-activiteiten van het product, vanuit de echte bedrijfswereld te vertalen naar het platform.

VeChain maakt niet alleen de digitalisering van de activa van producten mogelijk, maar ondersteunt ook het beheer van digitaal eigendomsrecht op basis van autorisatie. Dit betekent dat het eigendom van producten digitaal kan worden weergegeven op het platform. Dit gebeurt door het gebruik van slimme contract technologie, waardoor een digitaal activum kan worden gekoppeld aan een account dat zowel een publieke als een private sleutel bezit. De publieke sleutel wordt openbaar gemaakt en wordt getoond als een alias e-mailadres, dat herkenbaar en toegankelijk is voor andere gebruikers. De private sleutel geeft een gebruiker autorisatie en toegang tot het bijbehorende digitale bezit.

Het platform en de bijbehorende technologieën kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in de wijnbouwsector. Een fles wijn kan worden voorzien van een VID, waarmee zowel de wijnproducent als de consument de beweging van de wijn vanaf het moment van productie tot aan de eindgebruiker kan volgen. Eventuele pogingen om de consument te bedriegen zullen worden gedetecteerd, omdat de authenticiteit van de wijn kan worden bepaald in elke fase van het supply chain proces.

De langere tijd van der VeChain

Het lis geen twijfel dat blockchaintechnologie een belangrijke innovatie kan zijn voor het beheer van de toeleveringsketen. Met een groeiend aantal business partnerships en technologische ontwikkelingen positioneert VeChain zich als dé ontwrichtende en innovatieve kracht die onze manier van denken over supply chain management verandert.

Moeilijk oplosbaar

De veiligheid wordt op het platform gehandhaafd door het gebruik van netwerk knooppunten. Deze netwerk knooppunten kunnen worden bestuurd door bedrijven en organisaties die direct deelnemen aan het ecosysteem. Netwerk Knooppunten kunnen diensten leveren zoals: kwaliteitsinspectie, portemonnee diensten, en kunnen zelfs optreden als een private key management service provider. Het platform zal ook gebruik maken van zijn eigen native token asset, bekend als de VeChain tokens (VEN). Deze tokens zullen worden gebruikt als GAS die nodig is voor een slimme contractuitvoering. Daarnaast zullen VEN’s ook worden gebruikt als een stimulans mechanisme, in die zin dat ze zullen worden toegekend aan netwerk knooppunten die het ecosysteem via hun werking helpen faciliteren.

De oprichting van VeChain

Er is ook de VeChain Foundation. De Stichting is verantwoordelijk voor de opbouw van het netwerk, en technologisch onderzoek en ontwikkeling. De Stichting speelt ook een belangrijke rol in de bedrijfsontwikkeling. De Stichting stimuleert en ondersteunt samenwerkingsverbanden met bedrijven die geïnteresseerd kunnen zijn in het gebruik van blockchaintechnologie als dienst. Dit omvat betalingsdiensten, particulier sleutelbeheer, slimme contract ontwikkeling en portefeuille ontwikkeling.

Wil je meer informatie over VeChain of wil je zelfs VeChain kopen? Bezoek dan https://www.cryptoprijs.com/kopen/vechain-kopen/ om alles daarover te vinden.