Tips bij het kopen van een nieuwe keuken

Als je op zoek bent naar verschillende woningen, wil je specifieke notities over elke keuken en de functies die ze hebben te nemen. Veel keukens hebben vergelijkbare functies en als je eenmaal knie-diep in huis jacht ze kunnen beginnen allemaal in elkaar overlopen. Het houden van gedetailleerde notities over elk huis, en in het bijzonder de keuken, kan helpen bij het finaliseren van welke woning een bod te doen op en kan helpen bij het identificeren punten voor het onderhandelen over de prijs naar beneden.

Niet alle keukens zijn hetzelfde ontworpen. Je wilt ervoor zorgen dat je alle aspecten van de ruimte en hoe je de keuken gaat gebruiken (of te verwachten gebruik van de ruimte) gaat overwegen. Je kunt hier keuken inspiratie op doen. Belangrijke aspecten van keuken functionaliteit zijn onder andere de lay-out en apparatuur.

Indeling

Overweeg het type lay-out dat je wilt. Ben je op zoek naar een open plattegrond of heb je liever een gesloten keuken? Gebruik je de keuken veel om te entertainen en maaltijden te koken of doe je je maaltijden in de magnetron en heb je minder ruimte nodig? Ieders behoeften zullen anders zijn, dus je moet overwegen wat jouw exacte behoeften zijn. Het veranderen van de lay-out van de keuken is een grote verbouwing die vaak vrij kostbaar.

Apparaten

Denk goed na over de apparatuur die is inbegrepen versus de apparatuur die je wilt en nodig hebt. Is er een gasfornuis of een elektrische kookplaat? Is dat belangrijk voor jou? Moeten de apparaten binnenkort worden vervangen? Moet je zelf een vaatwasser, afvalverwijdering of afzuigkap installeren? De staat van de apparatuur kan een onderhandelingspunt zijn bij de prijsonderhandeling.

Upgrades

Het is onwaarschijnlijk dat je een keuken die al jouw dozen afvinken en de keuken van je dromen weet te vinden. Zorg ervoor dat je beslist wat jouw “must” haves zijn ten opzichte van jouw “want to haves”. Zorg er altijd voor dat je overweegt wat je nodig hebt en wat je wilt en de kosten van het krijgen van hen als ze nog niet opgenomen zijn in de keuken.

Lees ook: Waarom is akoestiek belangrijk voor jouw leefruimte?