Stylingtips om je woonkamer groter te laten lijken

Als jouw woonkamer, familiekamer of zitkamer krap en rommelig is, is het laatste wat je er wilt doen tijd doorbrengen. Dat wil zeggen, tenzij je jouw oog kunt laten denken dat de ruimte groter is dan hij lijkt. Het is geen magie, het is gewoon slimme styling en lay-out strategie. Maak je klaar om al deze Woonspots Woonmagazine tips te bookmarken en je kleine woonkamer om te toveren in een comfortabele, stijlvolle oase voor jou en je gezin om in rond te hangen. Met deze voorbeelden zul je zo veel van de ruimte houden dat je hem nooit meer wilt verlaten.

Installeer slimme verlichting

Kies verlichting die aan de muren kan worden bevestigd of van bovenaf kan worden opgehangen om ruimte te besparen op de vloer. Zwenkarmconsoles maken ook ruimte vrij op de vloer en geven dimensie aan de muren, een ideale situatie voor kleine woonkamers.

Kies een groter vloerkleed

Het kiezen van een groter vloerkleed – zelfs met een gewaagd patroon – is een truc die een kamer groter doet lijken. In tegenstelling tot kleinere tapijten, zorgt het grote formaat ervoor dat de vloer niet visueel opgebroken wordt. Dit kan ook helpen om de ruimte te verankeren en geeft je een goed basisstuk om de rest van de kamer rond te ontwerpen. Hoekzitmeubelen kunnen jou ook helpen meer uit jouw ruimte te halen

Profiteer van hoge plafonds

Zelfs als je niet genoeg vierkante meters en oppervlak hebt, kun je veel voordeel halen uit hoge plafonds. Om van die verticale ruimte te profiteren, kun je hoge ramen accentueren met hoge gordijnen en een opvallend behang. Ook gordijnen die ruim boven een raam hangen, geven een kleine kamer luchtigheid en hoogte. Houd het gordijnontwerp basic, maar gebruik extra stof voor meer volheid.

Ingebouwde planken

Of je nu een kamer erft met een lastig hoekje of een bestaande ruimte renoveert, bouw planken in voor extra decoratie en/of een opslagruimte (zwevende planken zijn ook een optie als je ze niet kunt inbouwen). Of bouw de onderste plank zo dat hij genoeg ruimte heeft om als extra zitplaats te dienen. Houd ze in dezelfde kleur als de muur.

Plaats kunstwerken strategisch

Breng jouw kunstwerken omhoog om het oog te misleiden en de hoogte van de kamer uit te breiden of te accentueren. Een galeriewand lijkt misschien te druk voor een kleine ruimte, maar het kan de ruimte juist groter doen lijken als hij tot aan het plafond reikt.

Lees ook: De voordelen van akoestische panelen in een ruimte