Redenen om een scooter te kopen

Als je nog nooit eerder een motorfiets hebt gehad of bereden, kan het vooruitzicht om er een te krijgen eng zijn. Als krachtige motoren niet voor jou zijn, maar je wilt toch de sensatie en vrijheid die een auto je misschien niet kan geven, dan is het een goede optie om als eerste koper een scooter te kopen.

Hier zijn een paar redenen om een scooter kopen

Je kan vroeg beginnen

Iedereen van 16 jaar en ouder kan beginnen met het leren rijden op een scooter – wat betekent dat je een heel jaar eerder op pad kunt gaan dan autogebruikers.

Om met je scooter op de openbare weg te kunnen rijden, heb je eerst je voorlopige rijbewijs nodig (dat je drie maanden voor je 16e verjaardag kunt aanvragen. Als je dit hebt, moet je een scooter examen volgen, waarmee je op je scooter op de openbare weg kunt rijden.

Jouw scooter certificaat verloopt over 5 jaar, dus als je op je scooter wilt blijven rijden, moet je je rijbewijs daarna halen, dan krijg je je scooter rijbewijs gelijk der bij.

Verbruikt weinig brandstof

Scooters zijn uiterst zuinig met brandstof, wat betekent dat u niet elke keer hoeft bij te tanken als u een ritje gaat maken. Zoals bij alle voertuigen is het brandstofverbruik van een scooter afhankelijk van de grootte van de motor (en de manier waarop je rijdt).

Makkelijk te besturen

Het vooruitzicht om een scooter te bezitten en te rijden op de openbare weg kan voor een eerste koper ontmoedigend zijn, vooral wanneer de wegen steeds meer verstopt raken. Maar door het lichte en wendbare karakter van een scooter is de bediening eenvoudig – zodat u veilig door het verkeer kunt filteren.

Scooters hebben ook een kleinere wielbasis dan motorfietsen, waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn bij lagere snelheden.