Karper vissen: Alles wat je moet weten

Hier zijn enkele nuttige tips voor het karper vissen.

Draag geen heldere kleding

Ik zie regelmatig vissers die zeer heldere t-shirts dragen, meestal zijn ze wit. Een deel van de tijd zie ik hengelaars met reflecterende vesten aan.

Als het water dat je aan het vissen bent helder is, zal de vis je een kilometer verderop zien en direct gewaarschuwd worden voor het gevaar – jij. Klik hier voor de juiste karper kleding.

Draag groene kleren of camouflagekleren waar je je kunt opgaan in de omgeving. Dit is ook de reden waarom de meeste tenten en schuilplaatsen groen zijn.

Ga naar het meer voor het eerste licht

Vissen zijn het meest actief als de zon opkomt, je weet dat als je een overnachting hebt gehad, de vissen ’s morgens de neiging hebben om over het hele meer te springen en te laten zien.

Door bij het eerste licht bij het meer te komen, zul je deze activiteit zien en het zal je een goede indicatie geven over waar je de karper kunt vinden.

Je werk zal een stuk moeilijker worden als je deze activiteit in de vroege ochtend mist.

Lees ook: De voor- en nadelen van schakelaars en stopcontacten op afstand

Vertrek als laatste

Door als laatste te vertrekken, kun je een hengel meenemen en kort vissen op het aas dat andere vissers na afloop van hun sessie hebben weg gegooid.

Van vissen is bekend dat ze slechts een paar hengellengtes uit het aas kunnen zwemmen, dus deze kunnen zeer snel en gemakkelijk worden gebeten ten koste van de andere hengelaars.

Spreek met zoveel mogelijk vissers als je kunt

Sommige vissers willen niet praten, ze willen gewoon ontspannen, dus laat die jongens met rust. Maar andere vissers willen graag praten over wat voor hen werkt en welke rigs ze gebruiken.

De kans is groot dat ze meer over dat meer weten dan jij, dus ze geven je hints en tips over hoe je het meer moet benaderen.