Hoe kies je het juiste paar dameslaarzen?

Bij het kiezen van de beste laarzen  is het belangrijk om rekening te houden met jouw lichaamstype, hoe je ze wilt dragen en waar je ze voor nodig hebt. Bijvoorbeeld, je moet waarschijnlijk niet kiezen voor een enkellaars met hoge hakken voor dagelijkse winterkleding of motorlaarzen als je op zoek bent naar laarzen om te dragen op kantoor.

Hoe kies je de juiste dameslaarzen voor de winter?

Bij het kopen van laarzen voor de winter is uw belangrijkste overweging de ernst van de omstandigheden waarin u ze verwacht te dragen.

Als je meestal alleen maar van jouw deur naar de auto loopt, en jouw auto naar het kantoor, moet alles wat je warm en droog houdt – een kwaliteits enkel of kniehoge laars bijvoorbeeld – voldoende zijn.

Als je wat meer gaat lopen, en er valt waarschijnlijk sneeuw in jouw deel van de wereld, zorg er dan voor dat je waterdichte laarzen met een sterke grip kiest. Beter nog, investeer in een paar wandelschoenen of sneeuwschoenen. Een lage enkel moet fijn zijn voor gebieden die minimale sneeuwval krijgen. Als je heel ver naar het noorden woont en diepe sneeuwval verwacht, kies dan voor laarzen die hoger op je enkel eindigen of stop bij je kuiten.

Op zoek naar een nieuw paar laarzen? Bekijk de VIA VAI laarzen.

Hoe kies je de juiste laarzen voor jouw lichaamstype?

Je zou kunnen denken dat laarzen een van die kledingstukken zijn die bij iedereen passen – ongeacht je lengte, gewicht of lichaamsvorm. Dit is bijna waar, maar bepaalde soorten laarzen passen meer bij sommige lichaamsvormen dan bij andere. Hoe je ze draagt is ook belangrijk.

Laarzen voor kleine vrouwen

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat aangezien ze hoogte toevoegen en het been verlengen, laarzen met hakken het beste bij je passen. Houd er echter rekening mee dat als u op zoek bent naar een paar winterlaarzen, lage hakken veel praktischer zijn.

Kleine vrouwen moeten voorzichtig zijn met enkellaarsjes (vooral als ze plat zijn). Terwijl je ze kunt dragen, kunnen laarzen die stoppen bij het verkeerde deel van je enkel je benen afsnijden, waardoor ze er stomp uitzien. Kies laarzen die je enkel knuffelen en stoppen in het midden van de enkel of een centimeter of zo boven de enkel. Of kies een laars met een uitsparing aan de voorkant (dit zorgt ervoor dat je benen langer lijken).

Kniehoge laarzen zijn een andere stijl die veel petite vrouwen vermijden, maar moeten dat niet doen. Zoals altijd, kies laarzen met een hak en een team met een korte jurk, rok of korte broek (je kleding mag nooit de bovenkant van de laarzen overlappen).

In alle gevallen, petite vrouwen moeten voorkomen dat kuitlengte of slouchy laarzen en laarzen met riemen of een vierkante teen.

Laarzen voor lange vrouwen

Als je lang en slank bent, heb je de jackpot al bijna gewonnen als het op laarzen aankomt – je moet er in alles goed uitzien. Probeer een paar over-the-knee laarzen – ze zijn niet de makkelijkste stijl om uit te trekken, tenzij je gezegend bent met lange, slanke benen.

Lees ook: Welke skills zijn nodig in de call center?