Een onvergeetbare zomer in de Malediven

Op zoek naar de strandvakantie van je leven? U vindt het in de Malediven. Met fijn wit zand, glasachtig water en dagenlang palmbomen is dit eilandnatie het ideale decor voor een hemelse huwelijksreis of een meeneemvakantie. Als u graag de hoofdstad van Malé wilt verkennen, zorg er dan voor dat u een bezoek brengt aan de hoofdstad van Malé om lokaal eten te proeven en het authentieke leven van de Malediven te ervaren. Als u liever een flop ‘n’ drop in uw eigen stukje paradijs wilt doen, kies dan voor een strandresort op een van de 26 hemelse atollen. Zin in een beetje van alles? Kijk uit naar eiland-hopping excursies die je langs koraalriffen en schuilplaatsen brengen. Gelegen in de Indische Oceaan – dicht bij de evenaar – kan een vakantie op de Malediven een romantische ontsnapping zijn met je partner, tropische avonturen met je familie en alles daartussenin.

Uitgaan

Zin in een chique cocktail bij het zwembad of een avondje dansen tot zonsopgang? Of is het koelen met een bril als de zon ondergaat meer uw stijl? De avonden in de Malediven kunnen een wild feestje of een low-key aangelegenheid zijn, met overnachtingsmogelijkheden voor elke smaak. Lees eerst een paar reistips, dan zou je weten dat de Malediven een islamitisch land is, dus is alcohol over het algemeen alleen verkrijgbaar in hotel- en resort bars – iets om in gedachten te houden als u van plan bent om de stad in Malé te bezoeken.

Cultuur

De cultuur wordt hier beïnvloed door Sri Lanka, Zuid-India, Afrika en meer, die samengaan met een unieke Maldivische twist. Als eilandnatie is het logisch dat de bevolking van de Malediven een sterke band heeft met de zee – veel van de lokale bevolking is visser en vertrouwt op de Indische Oceaan om in haar levensonderhoud te voorzien. Dit is een moslimland, dus moskeeën spelen ook een belangrijke rol in het lokale leven. Deze plaatsen van aanbidding zijn prachtige plaatsen om te bezoeken; sommige van de moskeeën zijn gemaakt van koraal en dateren helemaal uit 1700.

Eten en drinken

De Maldivische keuken is vaak gebaseerd op verse, lokaal gevangen zeevruchten – het land wordt immers omringd door het warme water van de Indische Oceaan. Door het tropische klimaat zijn kokosnoten ook hier een veel voorkomend ingrediënt. Kijk uit naar mas huni op het menu – dit populaire ontbijtschotel combineert beide tot een smakelijke maaltijd van gerookte, versnipperde vis met geraspte uien en kokosnoot. Probeer het zelf eens in een van de havenrestaurants in Raaveribe Maizaan in Malé.