E-sigaretten is een goede alternatief voor roken

Wat zijn E-sigaretten precies en wat doen ze?

Een e-sigaret is een apparaat waarmee je nicotine in damp kunt inademen in plaats van roken. E-sigaretten verbranden geen tabak en produceren geen teer of koolmonoxide, twee van de meest schadelijke elementen in tabaksrook. Ze werken door het verhitten van een vloeistof die meestal nicotine, propylenglycol en/of plantaardige glycerine en aroma’s bevat. Het gebruik van een e-sigaret staat bekend als vaping.

Uit welke soorten E-sigaretten kan je kiezen?

Er zijn verschillende modellen beschikbaar:

  • Vape pennen hebben de vorm van een pen of klein buisje, met een tank voor de opslag van e-vloeistof, vervangbare spoelen en oplaadbare batterijen.
  • Mods zijn er in verschillende vormen en maten, maar zijn over het algemeen de grootste e-sigaret apparaten. Ze hebben een hervulbare tank, duurzame oplaadbare batterijen en een variabele kracht.
  • Podsystemen zijn compacte oplaadbare apparaten, vaak in de vorm van een USB-stick of een kiezelsteen, met e-vloeistof capsules.
  • Cigalikes lijken op tabakssigaretten en kunnen zowel wegwerp- als oplaadbaar zijn.

Welke E-sigaret past het beste bij mij

Een oplaadbare e-sigaret met een navulbare tank levert efficiënter en sneller nicotine dan een wegwerpmodel en geeft u waarschijnlijk een betere kans om te stoppen met roken. Als u een lichtere roker bent, kunt u een sigaar, vape pen of pod systeem proberen. Als je een zwaardere roker bent, is het raadzaam om een vape pen, pod-systeem of mod te proberen.
Het is ook belangrijk om de juiste sterkte van e-vloeistof te kiezen om aan uw behoeften te voldoen. Een gespecialiseerde vape shop kan u helpen het juiste apparaat en de juiste vloeistof voor u te vinden.

U kunt een  E-sigaret kopen bij  een gespecialiseerde vape winkel of uw lokale stop smoking service, daar kunt u ook advies krijgen.

Zal een e-sigaret me helpen om te stoppen met roken?
Vele duizenden mensen in het Verenigd Koninkrijk zijn al gestopt met roken met de hulp van een e-sigaret. Er is steeds meer bewijs dat ze effectief kunnen zijn.

Lees ook mijn vorige artikel: Bereid je voor op je nieuwe blog

Het gebruik van een e-sigaret kan u helpen om uw nicotinehonger te beheersen. Om het beste uit het te krijgen, zorg ervoor dat u het zo veel als je nodig hebt en met de juiste sterkte van nicotine in uw e-vloeistof gebruikt.

Een grote Britse klinische studie gepubliceerd in 2019 bleek dat, in combinatie met deskundige face-to-face ondersteuning, mensen die e-sigaretten gebruikten om te stoppen met roken twee keer zoveel kans op succes hadden als mensen die andere nicotinevervangende producten, zoals patches of kauwgom, gebruikten.