Dingen die je niet moet doen tijdens het schilderen

Vorig week hadden we het gehad over wat je niet met je tanden moet doen. Vandaag gaan we het hebben over wat je niet moet doen bij het maken van een schilderij.

Tijdverspilling

Het verspillen van je tijd omdat je geen inspiratie hebt. De beste manier om dit te bestrijden is om een schilderij als inspiratie te hebben. Als je bijvoorbeeld bloemen schildert kan je het beste eerst een schilderij bloemen online kopen. Hierdoor heb je een real life inspiratie bron. Het hoeft niet duur te zijn hoor.

Niet goed gestelde palet

Het niet elke keer op dezelfde manier instellen van uw palet. Dit kan je op een pad van kleurenchaos leiden.

Door voortdurend naar je palet te kijken voor een specifieke kleur, of per ongeluk je penseel in de verkeerde kleur te dompelen, kan je de voortgang van je schilderproces dempen. Door je palet consequent op te stellen, kun je sneller werken en je concentreren op je schilderij, niet op de verf.

Verveling

Ook wel bekend als het verwaarlozen van het toevoegen van een brandpunt. Veel beginnende schilders hebben de neiging om te veel na te denken over nauwkeurigheid en niet genoeg over de verleidelijke, meer dynamische kwaliteiten van hun kunst. Gebruik een zoeker, als je overweldigd wordt door de scène die voor je staat. En, zorg ervoor dat je eerst bepaalt wat je brandpunt is voordat je aan je volgende kunstwerk begint.

Een modder van maken

Ook wel bekend als het mengen van te veel kleuren in één. Om modderige tinten te voorkomen, probeer dan maar twee of drie kleuren te gebruiken. En, meng niet te veel pigmenten. Zodra je de kleur ziet die je wilt, stop met mengen.

Verf verspillen

Verspilling van verf. U kunt manieren vinden om uw materialen voor vrijwel elk medium te bewaren. Olieverfschilderijpaletten kunnen bijvoorbeeld in de diepvriezer worden bewaard, waardoor ze langer meegaan.

Probeer voor aquarellen een palet met een deksel. Als de ongebruikte verf op het palet droogt, kan deze gemakkelijk en veilig worden ingepakt. Als je weer aan het schilderen bent, voeg dan gewoon water toe.

Smeltende kunstmaterialen

Het opslaan van kunstmaterialen in een warme ruimte. Als het aankomt op opslag, houd dan het voltooide werk, de werken in uitvoering en uw materialen op een koele, droge plaats uit de buurt van het licht. Het is ook aan te raden om uw werk op te slaan in een relatief stofvrije ruimte. Deeltjes kunnen aan natte verf kleven en de textuur van uw oppervlak verpesten.