De voor- en nadelen van schakelaars en stopcontacten op afstand

Schakelaars en stopcontacten op afstand zijn nodig om het starten en stoppen van verschillende elektrische apparaten en elektrische apparatuur te bedienen zonder mensen fysiek aan te raken.

Schakelaars en stopcontacten op afstand vormen één netwerk, het smart home. Ze vormen de basis van de smart home, omdat de automatisering van de meeste huishoudelijke apparaten eraan te danken is.

Voordelen en nadelen van slimme apparaten

Met behulp van slimme apparaten zoals de Gira 55 schakelmateriaal kun je de elektriciteit aan- en uitzetten, de verlichting regelen, enzovoort. Dit zijn zeer handige accessoires die ontworpen zijn om verschillende elektrische apparaten te automatiseren en ze hebben hun onmiskenbare voordelen, die hun nadelen bijna overschaduwen.

Voordelen

  • Het is zeer gemakkelijk te bedienen. Er is de mogelijkheid om het apparaat te programmeren om het licht of elektrische apparaten aan en uit te schakelen op een bepaald moment of met een specifieke frequentie.
  • Eenvoudige installatie die geen herbewerking van de elektrische bedrading vereist.
  • Gemakkelijk aan te sluiten (de stekkerdoos wordt op elke praktische plaats gebruikt met een stekker aansluiting).
  • Bespaart energiekosten.

Dankzij de bediening van verlichting en apparaten met behulp van slimme schakelaars en stopcontacten, kun je aanzienlijk besparen op elektriciteit en de levensduur van elektrische apparaten en gloeilampen verlengen.

Lees ook: Hoe nuttig is het om een makelaar aan te nemen?

Nadelen

  • Radiosignalen hebben vaak invloed op gehoorapparaten en pacemakers.
  • Externe schakelaars op IR-stralen werken uitsluitend op het gebied van direct zicht.
  • Verslechtering van de stroomonderbrekers door neerslag.
  • Afstand schakelaars en contactdozen zijn zeer praktisch en dankzij hen wordt het menselijk leven comfortabeler. Ze zijn absoluut veilig voor de menselijke gezondheid en worden daarom veel gebruikt in het dagelijks leven en de industrie: bij het regelen van de verlichting, het openen en sluiten van deuren, enz. Maar voor de bediening van externe apparaten is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de instructies en technische kenmerken om overtuigd te zijn van hun compatibiliteit met verschillende medische apparaten.