De geheimen om geld te besparen

Het gaat je zeker lukken

Eén ding is zeker. Als u uw geld zo kunt begroten dat u minder uitgeeft dan u verdient en een deel van dat geld op een spaar- of pensioenrekening kunt zetten voordat u tijd heeft om het uit te geven, kunt u geld besparen en rijkdom opbouwen.

De geheimen die in dit artikel worden geschetst, zijn meer een kwestie van gezond verstand. De meesten van ons weten dat we ons geld moeten budgetteren, geld opzij moeten zetten voor de toekomst en uit de schulden moeten blijven en coupons gebruiken zoals coolshop kortingscode, maar velen van ons kunnen het nog steeds niet doen. Helaas, zonder het winnen van de loterij, zijn er geen geheimen om rijkdom op te bouwen. Deze drie principes van goed geldbeheer vormen de basis van persoonlijke financiën.

Veel minder proberen uit te geven

Dit is de grootste geheim, maar als je dit geheim niet kunt gebruiken, zul je nooit in staat zijn om geld te besparen. Je moet minder geld uitgeven dan je verdient, en daar kan je niet omheen. Het draait allemaal om cashflow.

Als u €90 verdient en €900 uitgeeft, dan heeft u nu een tekort van €810. Om de extra €810 die u uitgeeft te dekken, kunt u misschien lenen van een creditcard. Helaas, het geleende geld komt met een rentekosten, wat betekent dat je meer dan € 810 in het gat zit.

Naarmate uw schuld toeneemt, kan het zijn dat u elke maand slechts de minimale betalingen doet, wat betekent dat uw betaling niet eens de rente op de schuld dekt. Als gevolg hiervan kan het jaren duren om de schuld af te lossen, en wanneer u de totale kosten van de rente meegerekend, heeft u waarschijnlijk veel meer betaald dan het oorspronkelijke bedrag dat u geleend heeft.

Een budget stellen

Ten eerste moet je een budget creëren. Voordat u zelfs maar kunt dromen over het besparen van geld, moet u weten waar uw geld naartoe gaat. Hoe kan iemand beslissen waar te bezuinigen op de uitgaven of waar extra geld te besparen als hij niet weet hoe zijn geld wordt besteed? Dat kunnen ze niet en daarom is een budget zo belangrijk.

Jezelf als eerst betalen

Nadat u hebt vastgesteld waar uw geld naartoe gaat, hopelijk, moet u een paar reserve euro’s opzij zetten in uw spaargeld of een pensioenplan. Er is echter nog een ander geheim aan het sparen van geld: eerst jezelf betalen.

Als u net als de meeste mensen bent, wacht u waarschijnlijk tot uw salaris is gestort op uw rekening, daarna betaalt u de rekeningen en koopt u de wekelijkse boodschappen voordat u beslist hoeveel u zich kunt veroorloven om te sparen. Tegen die tijd kan het resterende bedrag klein zijn en zou u zich zorgen kunnen maken dat u later in de week die paar euro’s nodig hebt, zodat u geen geld in spaarpot hoeft te steken. Deze beslissing kan een grote fout zijn.

U moet aan uw spaargeld denken zoals u dat bij elke andere rekening zou doen. Wanneer uw elektrische factuur komt te vervallen elke maand, zorg je ervoor dat het wordt betaald. U moet uw spaargeld niet anders behandelen. Als uw doel is om 100 euro per maand te besparen, denk dan aan uw spaardoel als een 100 euro biljet dat moet worden betaald. Als u denkt over besparingen in termen van een rekening die moet worden betaald, bent u meer kans om die storting te maken en de opbouw van uw noodfonds.