De beste dingen om in Amsterdam te doen in één dag

In dit artikel lees je het beste van Amsterdam in een nutshell – dingen die je in één dag in Amsterdam kunt zien en doen. Als je meer tijd hebt, kun je een ook nog een aantal musea van wereldklasse bezoeken, een fiets huren of een wandeling maken in een van de vele parken, of een dagtocht maken vanuit Amsterdam en meer van Nederland zien. Maar het volgende mag je absoluut niet missen!

Maak een rondvaart door de grachten

Als ik maar één ding zou kiezen dat je absoluut in Amsterdam moet doen, dan zou het een rondvaart zijn. Of je nu een dag of een week in Amsterdam bent, mis dit niet! Hoezeer je ook te voet op ontdekkingstocht gaat, de stad vanaf een boot bekijken geeft een heel ander perspectief. Het is ook een perfecte manier om veel te zien zonder nog meer te hoeven lopen.

Als het gaat om Amsterdamse rondvaarten, zijn er talloze mogelijkheden. Sommige uitstekend, sommige goed, en sommige…. niet zo goed. Maar hoe weet je dat als je in de stad bent en overweldigd wordt door alle boten die je daar ziet? We dachten dat de beste manier om teleurstelling en lange wachtrijen te voorkomen is om de rondvaart van tevoren te onderzoeken en te boeken.  Een sloep huren in Amsterdam is een van de opties die ons veel tijd heeft bespaard en we hebben precies gekregen wat we verwacht hadden.

Na wat onderzoek vonden we al snel een boottocht die er perfect uitzag voor de mooie zonnige dag die we wisten dat we zouden hebben. De beoordelingen van de klanten waren ook goed, dus de keuze was snel gemaakt. Het boekingsproces was zeer eenvoudig en een paar minuten later ontvingen we een bevestigingsmail met de vouchers. En omdat we vooraf hadden geboekt, konden we de lange rij mensen passeren die zonder reservering op een boot stonden te wachten.

TIP: Als je in het hoogseizoen naar Nederland reist, raad ik je sterk aan om je rondvaart vooraf te boeken. Dit is vooral het geval als je weinig tijd hebt en maar één dag de tijd hebt om het beste van Amsterdam te zien.

Lees ook: Vaste wisselkoersen uitgelegd met voordelen en voorbeelden