3 manieren waarop koffie kan helpen om je mooier te maken

Of je hem nu met ijs, met een extra scheut espresso of gewoon zwart drinkt, één ding is duidelijk: de meeste mensen houden van hun espresso machines. Gelukkig houdt onze favoriete drank ook van ons, wat blijkt uit de vele voordelen die het elke ochtend nippen aan deze cafeïnehoudende drank met zich meebrengt.

Wist je dat koffie je zelfs mooier kan maken? Hier is drie redenen waarom.

Zeg maar hallo tegen glanzend, sterker, stralender en gezonder haar

Als je merkt dat je haar er dof uitziet en dat je regelmatig haarbreuk hebt, is het misschien tijd voor een koffiebehandeling. De koffie haar behandeling is heel eenvoudig te doen. Het enige wat je hoeft te doen is een sterke pot koffie te zetten, deze voldoende tijd te geven om af te koelen, en je haar ermee te spoelen na het wassen tijdens je volgende douche. Houd er wel rekening mee dat de donkere kleur van de koffie een vlek op je haar kan achterlaten. Deze vlek is geweldig voor brunettes en mensen met donker haar (of diegenen die grijstinten willen bedekken), maar is misschien niet het beste voor blondines en roodharigen. Deze behandeling kan je haar versterken, sneller doen groeien en het er glanzend en stralend uit laten zien. Is de koffiebehandeling niets voor jou? Koffie kan ook de groeisnelheid van het haar verbeteren, gewoon door het te drinken.

Word fit en voel je goed

Omdat koffie van nature cafeïnehoudend is, kan het worden gebruikt om je een extra energieboost te geven voordat je gaat sporten. Koffie kan ook je humeur oppeppen en de hoeveelheid pijn die je voelt tijdens of na een training verminderen, waardoor je vaker en langer kunt sporten. Meer beweging + een gezond dieet = gewichtsverlies, spiertoename en een fitter lichaam. Als je eindelijk werkt aan een fitter lichaam, ziet u er niet alleen goed uit, maar voel je je ook beter en wat is er mooier dan dat?

Krijg een gezonde, stralende huid

Als je op zoek bent naar het beste product voor jouw huid, hoef je niet veel verder te kijken dan jouw koffiekan. Door 1 kopje koffiedik te combineren met 6 eetlepels kokosolie en 3 eetlepels zeezout of suiker, kun je gemakkelijk een effectieve koffiescrub voor je huid maken. Gebruik deze scrub om je huid te exfoliëren en te ontdoen van cellulitis, roodheid en verkleuringen, en om vroegtijdige veroudering te helpen voorkomen. Deze koffie scrub verwijdert ook wallen rond je ogen en vernauwt je huidporiën, terwijl je een gezonde natuurlijke gloed krijgt.

Geen fan van huidscrubs? Ook dat is niet erg. Je kunt nog steeds veel voordelen voor je huid oogsten door gewoon koffie te drinken. Ons favoriete huidvoordeel van koffie is dat het kan helpen bij de bestrijding van huidkanker zoals kwaadaardig melanoom en basaalcelcarcinoom, dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen.

Lees ook: Moet de vloerverwarming in de winter constant aan staan?